Morzsabiztos megoldások

Konyhai szőnyegek pro és kontra

Te használsz szőnyegeket, lábtörlőket a konyhádban? Ha igen, akkor valószínűleg van elképzelésed arról, hogy ez mennyiben könnyíti meg a dolgod a takarításnál, a főzőcske közben. Vagy épp ott jársz a latolgatásban, hogy kidobod a fenébe, mert csak útban van, állandóan beleakad a lábad, és ráadásul mosni se lehet rendesen?

Nézzük meg ezt a kérdést kicsit alaposabban, mert igenis fontosak az ilyen apró komfortbeli problémák a mindennapokban, és teljesen feleslegesen emésztjük magunkat ezeken, ha nem születik kézzelfogható megoldás a nyűgünkre, bajunkra. 

Mikor válnak idegesítővé a konyhai szőnyegek?

Alattomos módon általában nem a vásárláskor, vagy az első nap mutatják ki foguk fehérjét a kis szövetkupacok. Várnak ezzel egy-két olyan szituáció bekövetkeztéig, mikor végre a legidegesítőbbé válhatnak. Ilyen helyzet lehet, mikor a macska, kutya, vagy a felfedezőúton járó kisgyerek kezdi szálanként széttépkedni az új szerzeményt, különösen a rongyszőnyegeket. 

Majd, amikor nem számítasz rá…

Ilyen a hajnali ötös ébresztők utáni időszak is, mikor képesek a sötétben, kávéfőzés közben kicsúszni a talpunk alól, szamárfüleket hajtani a saját sarkukra, és nem ritka, hogy a teljes káosz kedvéért még elkezdik ontani magukból a szöszöket. A porcicákká összeállt, színes gombolyagokat majd hétvégén, a legnagyobb nyugalom közepén fedik fel a sarkokban, széleken.
konyha 008 - Egyedi lábtörlők

Hogyan lesz megváltás egy konyhai taposó?

Kezdjük ott, hogy a csúszásmentes borítás, és a strapabírás az alap. Ha te is beleestél abba a hibába, hogy egy vacak darabot vásároltál, akkor ezzel csak a műanyagos szelektív hulladékgyűjtődet gazdagítos. Se nem maradandő, se nem kényelmes a tucatgyártás silány minőségét tesztelgetni. 

Aztán ott vannak a szöszök és a feslések, amit szintén kikerülhetsz, ha olyan minőségű lábtörlőt választasz, amibe beletették a megfelelő anyagot és energiát is az elkészítésénél. Mi a flat prémium lábtörlőinket tudjuk elképzelni erre a célre. Ezek vékonyak, stabilak, nem csúszkálnak, és szerencsére nem is azok a szétfeslős fajták.  

Ilyenkor már kezdhetünk optimistán gondolkotni, és sorra venni az előnyöket. Az egyik nagy előny a konyhai padlón, kövön, hogy a szétszóródó morzsák, kávépor, cukor, fűszerdarabkák nem a padlóra hullanak, hanem a taktikusan bekészített szőnyegünkre, amin egyébként is kényelmesen ácsoroghatunk főzés, mosogatás közben. 

Ha sok a morzsa, kirázhatjuk, leseperhetjük, és így a felmosások számát is csökkenthetjük, hiszen nem ragad bele minden kis kosz az első elhullott vízcseppbe, amit széthordhatnánk a zokninkkal, papucsunkkal.

konyha 009 - Egyedi lábtörlők

Helyreáll a világ rendje

És ezzel még nincs vége a pozitívumoknak. Lehetőséged van ugyanis flat standard kategórián belül is egyedi alkotást rendelni. Ha a konyhai témában is úgy érzed, hogy van hová fejlődnie a futószalagoknak, akkor állj ki a sorból és tervezd meg a sajátodat!

Már sok ötlet érkezett hozzánk ebben a témában is, úgyhogy bátran nézelődj a közösségi oldalunkon is, és olvass utána a többiek véleményének is. Például sokaknak előnyt jelent, hogy kényelmesen mosható, tisztítható darabokról van szó, melyek kül- és beltéren egyaránt időtálló megoldást biztosítanak. 

Az esztétikum és a tervezhetőség, az egyedi, mosolybiztos termékek lehetősége már csak hab a tortán. Nem adjuk alább, ha lakberendezésről, komfortról van szó, úgyhogy számíthatsz ránk elképzeléseid megvalósításában. 

Hova küldjük neked az e-maileket?