Apró húsvéti dekorációs fonal gombóc állatkák

Egyre inkább közeledik a húsvét, szóval elhoztuk nektek a következő kedves DIY ötletünket, mellyel Ti is húsvétibb, illetve tavasziasabb hangulatot varázsolhattok otthonotoknak! Hetente jelentkező cikksorozatunk következő részében egy még egyszerűbb cukiságot hoztunk Nektek, mint a múlt héten!

00 blogkep 1 - Egyedi lábtörlők

Ha kisgyermek is van az otthonodban, minden bizonnyal imádni fogjátok a következő kreatív ötletünket. Pláne, hogy semmi gyerekekre veszélyes anyagot sem kell használni hozzá, így akár közösen is elkészíthetitek a közelgő napos hétvégén akár a természetben üldögélve is.

Mindenekelőtt vegyük sorra a hozzávalókat:
– szükségetek lesz egy kivágott nyuszis csibés és egy formára,
– egy gombóc fehér fonalra,
– egy gombóc sárga fonalra,
– egy jó erős fehér kartonra,
– egy jó erős sárga kartonra,
– erős ragasztóra (vagy ragasztópisztolyra),
fekete filcre,
rószaszín ceruzára,
– naracssárga ceruzára,
– sima grafit ceruzára,
– egy végezetül egy ollóra is.

Most pedig jöjjenek sorjára a lépések, amik alapján egyszerűen és gyorsan a Te otthonodban is lehetnek ilyen gombócnyi cukiságok!

1. lépés: Készítsd magad mellé a hozzávalókat annak érdekében, hogy minden kéznél legyen, vágd ki a kartonokból elsőként a nyuszi és a csibe formát, amiket a későbbiekben felhasználsz.

01 hozzavalok 1 - Egyedi lábtörlők
2. lépés: Második lépésként válaszd ki valamelyik fonalat (mi a fehérrel kezdtünk), majd tekerd minél többször az ujjad köré, abből lesz ugyanis a hatalmas pompom. Ha már úgy gondolod, hogy kellő nagyságú, vágd el a fonalat, majd vágj egy kisebb darabot is, amivel átkötheted. Ha ez megvan, nincs más dolgod, mint elvágni a hurkokat és kész is a pompom.
02 pompom - Egyedi lábtörlők
3. lépés: Harmadik lépés rendkívül egyszerű lesz, ám annál több kreativitás kell hozzá. Itt az idő ugyanis, hogy arcot varázsolj a nyuszinak/csibének.
03 nyuszirajz - Egyedi lábtörlők
04 csiberajz - Egyedi lábtörlők
4. lépés: Utolsó lépésként pedig csak fel kell ragasztanod a pompomot egy jó erős ragasztó segítségével a nyuszi/csibe hasára. (Tipp: ha tojásfára aggatnád az elkészült darabokat, készíts két-két pompomkát, hogy az állatkák mindkét oldalára jusson és a forgásnál ne legyen probléma, hogy előbukkan a dísz “hátulja”.)
05 ragasztas - Egyedi lábtörlők

Amennyiben inkább velünk követnétek végig a lépéseket, készítettünk Nektek egy Youtube videót is a dekoráció elkészítéséhez!

Jó szórakozást!

Hova küldjük neked az e-maileket?