Húsvéti répás dekoráció újságpapírból

Húsvéti répás dekoráció újságpapírból

Húsvéti répás dekoráció újságpapírból

Nyakunkon a húsvét! Jövő héten már itt is az idei tavasz egyik legnagyobb ünnepe, szóval eljött az ideje, hogy egy újabb cuki dekorációt mutassunk Nektek! Az Egyedi Lábtörlők csapata megpróbál segíteni a készülődésben, hetente jelentkező cikk- és videósorozatunkban ugyanis kreatív inspirációkkal látunk el Titeket!

Újabb hét, újabb egyszerű és gyors dekorációs ötlet aminek készítésébe Titeket is szívesen beavatunk! Ez alkalommal egy picit letisztultabb kreatívkodással készültünk, mely az esetleges pasztell/natúr színei miatt bármely otthonban megállhatja a helyét! 

Mindenekelőtt vegyük sorra a hozzávalókat:

– szükségetek lesz összegyűrt újságpapírra,
– egy gombóc fonalra,
– egy tubus sárga festékre,
– egy tubus piros festékre,
festőpalettára,
ragasztószalagra (mi maszkoló szalagot használtunk, de megteszi a cellux is, vagy ha mindenképp biztosra akartok menni, használhattok dobozzáró ragasztószalagot is),
erős ragasztóra (vagy ragasztópisztolyra),
szivacs ecsetre,
– zöld papírral bevont vékony drótra (de használhattok bármit, ami zöld és merevített – akár raffiát is tekerhettek a drót köré, de hobbi boltban készen is betudtok ilyet szerezni),
– és végezetül egy ollóra is.

Most pedig jöjjenek sorjára a lépések, amik alapján egyszerűen és gyorsan a Te otthonodban is lehetnek ilyen egyszerű, de mutatós dekorációk!

1. lépés: Készítsd magad mellé a hozzávalókat annak érdekében, hogy minden kéznél legyen.

2. lépés: Második lépésként fognod kell egy újságpapírt, melyet répa alakban (felül ducibb, alul keskenyebb) kell összegyűrnöd és a ragasztószalag segítségével körbetekerned, hogy összetartsa. 
3. lépés: Amint ezzel megvagy, szúrd bele a zöld drótokat az újságpapír galacsin közepébe, majd rendezgesd el úgy, hogy hasonlítson a répa zöldjére!
4. lépés: Utolsó előtti lépésként tekerd körbe az újságpapírt a fonallal. A végeit pedig rögzítsd a ragasztóval.
5. lépés: Ha megvagy a körbetekeréssel, keverd össze a palettán a piros és a citromsárga festéket, hogy narancssárgát kapj és egy szivacsecset segítségével ütögető mozdulatokkal színezd a fonalat répásra!

Amennyiben inkább velünk követnétek végig a lépéseket, készítettünk Nektek egy Youtube videót is a dekoráció elkészítéséhez!

Jó szórakozást!

Vélemény, hozzászólás?