Elegáns tavaszi decoupage cserép

Elegáns tavaszi decoupage cserép

Elegáns tavaszi decoupage cserép

Jelenlegi helyzet ide vagy oda, a tavasz kétségtelenül beköszöntött a hetekben, így, ha még nem tettétek, eljött az idő, hogy feldobjátok a környezeteteket pár aprósággal. Hetente jelentkező DIY cikksorozatunk mai részében a decoupage technikát szeretnénk bemutatni Nektek. Melynek eredménye nem csak szép és mutatós, de kiváló stresszlevezető is lehet az elkészítése.

E héten egy kicsit kreatívabb, kicsit szabadabb ötlettel készültünk Nektek! Mely minden bizonnyal kiváló kikapcsolódás lehet gyermeknek és felnőttnek egyaránt!

Mindenekelőtt vegyük sorra a hozzávalókat:

– szükségetek lesz egy agyagcserépre,
– egy általatok választott (bármilyen) mintás szalvétára,
festőpalettára,
– egy olyan ecsetre, amit semmiképp sem sajnáltok,
decoupage ragasztóra,
– egy tubus választott színű akril festékre,
– és végezetül egy ollóra is.

Most pedig jöjjenek sorjára a lépések, amik alapján egyszerűen és gyorsan a Te otthonodban is lehet egy ilyen mutatós dekoráció!

1. lépés: Készítsd magad mellé a hozzávalókat annak érdekében, hogy minden kéznél legyen.
2. lépés: Nyomj ki magadnak a palettára az akril festékből és fesd be az agyagcserepet.
3. lépés: Ezután vágd ki a választott szalvétádból a mintákat amiket felragasztanál a cserepedre.
4. lépés: Fontos, hogy a szalvétát csak akkor tudod a cserépre ragasztani, ha előtte szétválasztottad a rétegeit. A legfelső, színezett réteget kell használnod!
5. lépés: Ezt követően nincs más dolgod, mint egy kis decoupage ragasztót nyomni a palettára és az ecset segítségével eloszlatni először a cserépen, aztán rányomkodni és óvatosan kisimítani a mintát, majd egy újabb adag ragasztóval bekenni. 

Amennyiben inkább velünk követnétek végig a lépéseket, készítettünk Nektek egy Youtube videót is a dekoráció elkészítéséhez!

Jó szórakozást!

Vélemény, hozzászólás?