Itt lakik a világ legjobb anyukája!

Itt lakik a világ legjobb anyukája!

Itt lakik a világ legjobb anyukája!
Csodás ajándékötletek anyák napjára

Körülnézve a közösségi oldalainkon, a visszajelzéseket böngészve hamar kiderül, hogy az ajándékozás igazi örömet jelent Nektek! Nekünk is! Éppen ezért rendezünk mi is sorsolásokat a csoportban, ahol egy-egy szerencsés egy egyedi lábtörlővel gazdagodhat. Téged is arra bíztatunk, hogy csatlakozz és nézz körül a megvalósult tervek között!

Most május első vasárnapjáról, anyák napjáról lesz szó, ami idén május 3.-ára esik. Emellett, ugyanezen logika mentén haladva, a világ legjobb apukáira is gondolunk, akiket hivatalosan június harmadik vasárnapján, vagyis idén június 21.-én ünneplünk! Jó ötlet lehet a kedves ajándékokat előre beszerezni, hiszen könnyen lehet, hogy nálunk mindkét embernek megtalálod a szívmelengető ajándékötletet.

Miről is szól az anyák napja?

Rhea, a görög kultúrában az istenek anyja ihlette a nemzetközi szinten elhíresült ünnepet, mely az anyaságot üdvözli. Ez minden országban, más és más napon esedékes, Magyarországon május első vasárnapja a megszokott. Általánosan közösnek mondható vonása ennek az ünnepnek világszerte, hogy valamelyest a kikelet, a természet buja virágzása, egyszóval a tavasz központi szerepben áll. Ilyenkor már rengeteg virág, virágzó fa mutatja a nyár közeledtét, mely jelképesen a gyümölcsök, a virágok, vagyis a termékenység eljövetelét szimbolizálják.

Magyarországon A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt nevéhez fűződik az első ilyen ünnep. 1925-ben a májusi Mária-tisztelet vallási hagyományaival összefonódva rendezték meg. Ebben az évben még korábban, március 8-án az államtitkár felesége, Petri Pálné ötlete alapján a MÁV gépgyárban is rendeztek egy ilyen ünnepséget, amit a munkásgyerekek tartottak. És ezután vették át a szervezést a Ifjúsági Vöröskeresztesek. Gyorsan népszerűvé vált az Amerikából jövő gondolat széles körű elterjedése. 1928-ban már miniszteri rendelet hivatalos iskolai ünnepként, május első vasárnapján jelölte ki az anyák napját.

Kiket ünneplünk?

A legtöbb helyen májusban, de egyes országokban továbbra is márciusban, Norvégiában például februárban, de Costa Ricán augusztusban, Argentínában októberben, Panamában pedig december 8-án ünneplik. Nagyjából érvényes tehát, talán Norvégiát leszámítva, hogy a tavasz közepén, végén, nyár elején aktuális, mikor a természet a legszebb arcát mutatja. Ebből is adódik, hogy ilyenkor a születést, a termékenységet, a családokat, magát az anyaságot, és természetesen az élő és elhunyt anyukákat is ünnepeljük.

Minden nemzet más kulturális, történelmi, vagy épp vallási eredetű tartalmat hoz ebbe a színes ünnepbe, és a hinduknál például a május 10.-i anyák napja után októberben egy 10 napos ősi anya ünnepet tartanak. Thaiföldön augusztusban Szirikit királynő születésnapjának kapcsán ünneplik.

Ajándékötletek anyukáknak, és apukáknak

Az apák napjáról még írunk részletesebben is, de már elöljáróban is érdemes átgondolni, hogy mennyi közös van a szülők, a nagyszülők férfi és női tagjai között. Hiszen egy jó hangulatú családban érzelmi szempontból nagyjából egy kalap alá esik a két fél. Különösen, ha a szülők együtt élnek, teljesen egyértelmű, hogy mindkét felet akár közösen is ajándékozhatjuk, ha már az egyiknek kedveskedünk.

Sokatoknak tetszett az ötlet, hogy a világ legjobb anyukája, a világ legjobb apukája, vagy épp a foglalkozások alapján: a világ legjobb tanára felirat kerüljön az egyedi kollekcióra. Az ajtódíszek kapcsán is kreatívok maradtatok, és ezeket is imádnivaló módon állítjátok össze. Ezeknek kivétel nélkül nagyon szoktak örülni az ünnepeltek, nem lehet mellélőni velük!

Ha új, egyedi ötleted támad, tervezd meg, küldd el, és mi igyekszünk villámgyorsan elkészíteni! Csatlakozz a csoporthoz is, ahol rengeteg visszajelzésről olvashatsz.

Vélemény, hozzászólás?