Virágmintás tavaszi lightbox

Virágmintás tavaszi lightbox

Virágmintás tavaszi lightbox

Ezen a héten egy újabb tavaszi dekorációval kedveskedünk Nektek. Ezúttal ismét egy elegánsabb, vintage stílusú kreatívkodással készültünk. Alábbi cikkünket végigkövetve mécsestartót alkothatsz velünk, némi csavarral.

Ha szeretsz rajzolgatni és apróságokkal bíbelődni, ezt az ötletet nagyon ajánljuk Neked!

Mindenekelőtt vegyük sorra a hozzávalókat:

– erősebb fehér műszaki rajzlap (melyből a sablon kerül kivágásra),
vonalzó,
pauszpapír (de ha ez nincs otthon, a sütőpapír is szuperál),
– erős ragasztó (de bőven megteszi a sima cellux is), 
olló,
teamécses,
– és végezetül pedig egy grafit ceruza.

Most pedig jöjjenek sorjára a lépések, amik alapján egyszerűen a Te otthonodban is lehet egy ilyen mutatós dekoráció.

1. lépés: Készítsd magad mellé a hozzávalókat annak érdekében, hogy a későbbiekben minden kéznél legyen. 
2. lépés: Első lépésként az lesz a dolgod, hogy a vastag, műszaki rajzlapbból kivágd a sablont. A miénk középső négyzete 6×6 cm volt, oldalai pedig 13 cm hosszúak. Fontos azonban, hogy a 6 cm szélességen kívül figyelj arra, hogy mindkét oldalon legyen minimum egy fél cm, mely a ragasztásnál lesz majd fontos a későbbiekben. Itt következik az is, hogy meg kell rajzolnod a mintákat, melyeket következő lépésként az olló segítségével ki kell vágnod. (Tanácsos kisebb ollót vagy sniccert használnod.) 
3. lépés: Harmadik lépésként jöhet az aprólékos vágás.
4. lépés: Ezután pedig jöhet a pauszpapír, melyet a mécsestartó belső oldalára kell ragasztanod, emiatt tanácsos, hogy egy minimum fél cm-t ráhagyj a széleire mikor kivágod. 
5. lépés: Fontos, hogy a későbbi sikeres összeállítás előtt valamelyest megtörjük a papírt a vonalzó segítségével, hogy a következő lépésben, a ragasztásnál biztosan a helyén maradjon.
6. lépés: Utolsó lépésként pedig már csak az összeállítás maradt. Az elején, a papírra ráhagyott és később leélezett fél cm-ket kell egymáshoz ragasztanod. Ezután jöhet bele a mécses és kész is a világító dekoráció! 

Amennyiben inkább velünk követnétek végig a lépéseket, készítettünk Nektek egy Youtube videót is a dekoráció elkészítéséhez!

Jó szórakozást!

Vélemény, hozzászólás?