Az egyedi lábtörlők evolúciója

Az egyedi lábtörlők evolúciója – Fontos az első benyomás?

Vannak, akik szerint az első 3 másodpercben dől el két személy szimpátiája. Egy összetett, mégis egyszerű pszichológiai, érzelmi folyamat lépései zajlanak le bennünk pillanatok alatt az ismerkedéskor. De mi a helyzet a lakásunkkal, otthonunkkal? Ha vendégségbe megyünk, vagy egy fáradt nap után hazaérünk ismert és ismeretlen környezetünket is megítéljük akkor is, ha észre sem vesszük.

Nem véletlen, hogy egyre szélesebb körben foglalkozunk lakberendezési praktikákkal, hiszen kezdünk rájönni, különösen a jóléti társadalmakban, hogy egy-egy finomhangolt változtatás a lakókörnyezetünkben igenis hozzátesz az életminőségünkhöz. És itt érünk el oda, hogy egy lábtörlő belépéskor igenis a lakberendezés egyik elsődleges pontjává emelkedik.

pthorticulture coconut husk - Egyedi lábtörlők

Hogyan jutottunk el a kövektől a festett kókuszrostokig?

Ahogy korábbi cikkünkben is beszámoltunk róla, rengeteg megoldás született már a történelemben a padló borítására, a szöttesek felhasználására, a sárfogó szőnyegek variációira. Mindegyikben van valami közös. Ha megfigyeljük, mindegyik megoldás a komfortot, az esztétikát és a védelmet célozza. Mindegyik a család, az otthon, a rezidencia, a birtok fogalmait helyezi előtérbe. 

Akár csak a vadon élő állatok, az ember is onnan indult, hogy a saját lakhely, vagy még korábban a biztonságos barlang, egy félreeső zug védelméért küzdött. Ebből alakult ki a birtoklás és a birtok védelmének ösztöne, ami, ha tetszik, ha nem, egyfajta létfenntartási ösztönünk, ami mai napig megmaradt.

42948912 903432079867982 6971423265113767936 o - Egyedi lábtörlők

Funkció és megvalósítás

A funkció és a megvalósítás egészen sokat változott azóta, hogy mi már nem élünk állandó halálfélelemben, nem kell rettegnünk kivédhetetlen veszélyektől napi szinten az otthonunk elhagyásakor. A házi tűzhely őrzője, és a hódító férfi szerepeit továbbra is fenntartjuk, de egyre felfokozottabb tempóban igyekszünk alternatívákat találni a régi családmodellek helyett is.

De van, ami nem változik, mert mindenütt jó, de legjobb otthon. És legyen szó egy-két-három lakhelyről, országról vagy egyetlen albérleti szobáról a város közepén, vagy a leglepukkantabb negyedében, akkor is ragaszkodunk ahhoz a pótolhatatlan intimitáshoz, amit a saját, az egyedi környezet nyújthat. Függönyök, növények, csecsebecsék, díszpárnák, mécsesek, plüssállatok? Mindenkinek van valami, ami otthonosabbá teszi a hangulatot.

60470391 1030983887112800 6137673038109343744 o - Egyedi lábtörlők

Miért éppen az egyedi lábtörlő?

Nekünk ez tette rá az re a pontot. Ez hiányzott még abból a bizonyos képből ahhoz, hogy végre megnyugodjunk. Ahhoz, hogy minden egyes hazaérkezéskor nyugodt szívvel konstatáljuk, hogy igen, most hazaértünk, innentől az utca pora maradhat, ahol akar… kívül tágasabb, mi pedig most bemegyünk és derűsen állunk a dolgokhoz. Bent várnak ránk, vagy mi várunk majd valakire, és ezt a nyugalmat senki sem veheti el tőlünk.

Úgy gondoltuk, hogy a snassz, szétfeslett, kutyarágta vackokból elég volt, és több lyukas pólónk sincs, amit az ajtó elé hajítsunk, úgyhogy ideje valami letisztult, vidám, testhezálló darabbal vonzani be a jó szerencsét egyenesen a bejárati ajtón keresztül.

Gyere te is!

Nézz körül nálunk, ha neked is vannak ötleteid arra vonatkozólag, hogy mit szeretnél látni minden egyes nap az ajtód előtt… Engedd el a fantáziád, mert nálunk igazán nincs olyan elképzelés, ami ellenállásba ütközne. A lányokkal jó ideje dolgozunk azon, hogy mindenki a hozzá illően jópofa, egyedi tervezésű lábtörlővel büszkélkedhessen.

Te kinek és milyet készítesz legközelebb?

Hova küldjük neked az e-maileket?