Egyszerű húsvéti nyuszis dekoráció agyagcserépben

Egyszerű húsvéti nyuszis dekoráció agyagcserépben

Egyszerű húsvéti nyuszis dekoráció agyagcserépben

Felkészültél már Te is a húsvétra? Itt az alkalom, hogy szánj egy kis időt arra, hogy az otthonod is húsvéti hangulatba öltöztesd! Ebben az Egyedi Lábtörlők csapata is megpróbál segíteni, hetente jelentkező cikk- és videósorozatunkban ugyanis kreatív inspirációkkal látunk el Titeket!

Ez a szuper könnyű nyuszis dekoráció kiváló díszítőelem lehet az otthonos bármely részén, arról nem is beszélve, hogy az alapanyagok biztosan minden háztartásban megtalálhatók. 
 
Mindenekelőtt vegyük sorra a hozzávalókat:

– szükségetek lesz egy virágcserépre (festhetősége miatt leginkább agyag cserépre, de bátran engedjétek szabadjára a fantáziátokat, a műanyag cserepekből is kilehet hozni kreatív dolgokat),
– egy
vizes oázis téglára,
– egy nagy
gombóc fonalra,
– egy kivágott
nyuszi formára, melyhez mi egy csillogó ezüst kartont választottunk, (segítségképp alább ehhez sablont is találtok, de választhattok más mintát is az internetről),
– erős
ragasztóra (vagy ragasztópisztolyra),
mohára (melyet a hobbi boltos helyett a kertből is szerezhettek, de kiválóan megteszi a fű is vagy épp a festett raffia)
– fehér (vagy más színű)
akril festékre
ollóra
hurkapálcikára
– és végezetül egy ecsetre is. 

Most pedig jöjjenek sorjára a lépések, amik alapján egyszerűen és gyorsan a Te otthonodban is lehet egy ilyen cukiság!

1. lépés: Készítsd magad mellé a hozzávalókat annak érdekében, hogy minden kéznél legyen és vágd ki a nyuszit, amit felhasználsz a későbbiekben. 

2. lépés: Nyomj ki magadnak egy kis akril festéket és fesd be az agyagcserepet. 
3. lépés: Ha a festéssel kész vagy és a száradásról is megbizonyosodtál a következő dolgod, hogy az olló segítségével méretre faragd a vizes oázist és a cserépbe helyezd.
4. lépés: Ha az eddigiekkel megvagy, fogj három hurkapálcikát amit a fonalgombóc és a ragasztó segítségével erősíts egymáshoz, majd szúrd bele jó erősen a vizes oázisba!
5. lépés: Következő lépés, hogy tekerd körbe a fonallal párszor a cserepet és köss rá masnit is, hogy mutatósabb legyen!
6. lépés: Az előző masnihoz hasonlóan a kivágott nyuszi nyakát is megilleti egy kis dísz! Ha ez megvan, a ragasztó segítségével erősítsd a hurkapálcikához. 
7. lépés: Utolsó lépésként pedig jöhet a moha, amit egyszerűen csak a vizes oázisra kell helyezned. 
Amennyiben inkább velünk követnétek végig a lépéseket, készítettünk Nektek egy Youtube videót is a dekoráció elkészítéséhez!

Jó szórakozást!

 

Vélemény, hozzászólás?